Увод у општу контролу ума и манипулацију путем слободне воље

Хиљаде књига је написано на тему такозваног првог греха. Из простог разлога зато што хришћане то питање мучи и не могу да схвате због чега је целокупан људски род пао у грех већ на прву лопту и зашто је морао да дође БОГ лично да се за нас жртвује и тако откупи наше грехове?
Истина је нешто другачија. Постојање слободне воље нас разликује од животиња, али у исто време нас сврстава у бића која су много одвратнија од животиња, уз сво дужно поштовање према животињама (вит политикали корект ленгвеџ). Како то?

Својом слободном вољом се човек боде иглом и убризгава у себе отров знан као хероин. Слободном вољом човек постаје пилот, уметник итд. Одвратнији смо од најгорих зверова и чудовишта када одаберемо да у своје тело убризгамо дрогу, алкохол итд… Свесно потписујући смртну пресуду себи, у човеку се тада гасе, блокирају чак и они најпримитивнији инстинкти као што је рецимо инстинкт за преживљавањем. Човек престаје да буде свесно човек и постаје најгори људски шљам. Чак и ако се деси да преживи, ,,струка’’ му даје ,,лек’’ звани метадон, који је како знате, замена за хероин.
Због чега постоји слободна воља?

,,Оно што вриједи за правни сустав, вриједи и за остатак друштвеног свемира. Слобода, као што ћемо видјету у једанаестом поглављу, темељна је људска вреднота. Повијесно оријентирани филозофи коментирају релативно нову (из седамнаестог стољећа) појаву термина ,,свијест’’ (i consciousness) у енглеском језику: ријечи које означавају слободу дио су тог језика барем од деветог стољећа. Сам појам слободе много је старији од његове манифестације у енглеском. Чак и данас, слободна воља је предмет жестоких расправа, вребајући у средишту теорија о људском понашању попут сингуларитета у једнаџби. Баш као што дијељење с нулом даје бесконачно много могућих вриједности, тако и скок у котао слободне воље може у човјеку изазвати осјећај да плута у мору збуњујућих филозофских могућности. Па ипак, слободна воља је од средишње важности за наше поимање нас самих, особито у сувременом западном свијету. Штовише, саставни је дио проблема испирања мозга, будући да озбиљни облици утјецаја представљају потенцијалну пријетњу само ако имамо слободну вољу. У противном се чини као да смо перле што клизе низ бесконачну нит узрока, а сваки облик утјецаја само је још један од мноштва узрока у каузално детерминираном свијету.’’

Кетлин Тејлор, Испирање мозга,
Знаност контроле ума, Алгоритам,
Загреб, прво издање, 2006.

У Светом Писму Старог Завета, змија жени објашњава како ће она спознати разлику између добра и зла и да ће она и Адам постати Богови након што поједу забрањено воће. Адам и Ева су имали слободну вољу и одабрали су како су одабрали и Бог их је ,,протерао’’ из раја. ЛАЖ.

Слободна воља коју нам даје Бог је могућност да разликујемо добро и зло! У томе је превара. Бог се није ,,расрдио’’ на њих због јабуке и због жеље да буду Богови, већ зато што су одабрали зло! Уосталом, како Бог може да се наљути? Сила која је у нама, камену, дрвету, Сунцу, шољи за кафу, икони, у вакууму, у светлости, у тами (мраку), јер каже:

Подигни камен и наћићеш ме!

Не ради Бог по сменама, па га овде има, а тамо га нема! Бог је увек ту, Свети Дух је свеприсутност увек и свуда!.

Многи су посетили Свету Гору, Јерусалим, многи посећују манастире. Шта је главно чему нас монаси подучавају? Прво морате погледати у себе! Морате пронаћи унутрашњи мир! Када промените себе, променићете свет! То је најједноставнија истина и многима делује превише лако да би било истинито или чак то одбијају са презиром. Не разумеју људи да када буду погледали у себе, управо ће ту наћи Бога!

КАДА БОГА ПРОНАЂЕТЕ У СЕБИ, ВИДЕЋЕТЕ ГА СВУДА!

Запамтите, ,,Подигни камен и наћи ћеш ме’’! Кажу нам, нема у Богу зла, него се ствари догађају са Божијим допуштењем. То је делимична истина. Чим је нека истина делимична, значи да није истина! Рећи тако нешто је парадокс! Јер истина да би била истина, мора бити истина, тј. мора бити у потпуности једноставна и тачна, дакле ИСТИНА = ИСТИНА! Док једначина ИСТИНА + ПРЕТПОСТАВКА (ЛАЖ) никада не може бити = ИСТИНА! То је прецизна наука.

И ТУ ЛЕЖИ ЈОШ ЈЕДНА ЛАЖ.

НЕМА БОЖИЈЕГ ДОПУШТЕЊА,

ЗАПАМТИТЕ ТО!

Бог дозвољава само добро и упозорава на зло!

Тема је веома опширна и морамо је разрадити детаљније како би била лако разумљива свакоме, па и мени.

Јер ја не полажем право на истину или знање! Трудим се да што боље радим посао који ће освестити бар једног човека, једног СРБИНА! Србин није само националност или припадност роду. Као што стално понављам, један СРБИН мора имати одређене квалитете да би то ПОСТАО и БИВСТВОВАО! Некад се говорило СРБ, а не Срб – ин.

Један од познатих примера јесу последње речи Светог Мученика Београдског Ђакона Авакума: ,,СРБ је Христов, радује се смрти!’’ А зашто се радује смрти, о томе ћемо неког наредног пута. Србин је онај који мисли претвара у дела! Како то? Ево овако:

СРБ=С+Р+Б = СЛОВИ + РЦИ + БУКИ (БОГ/ЛОГОС/РЕЧ) = слови (твори) + речи + Божије (универзума, света, мира, васељене)!

Одатле происходи следеће:

- Србин не може да буде наркоман, алкохоличар итд.;

- Србин не може да буде лопов;

- Србин не убија у нападу, ,,само’’ у одбрани;

- Србин не сме да буде наиван;

- Србин не сме да лаже;

наставите низ даље…

Зато што БОГ не дозвољава ЗЛО, запамтите! То је лишће од истине! Нема коренску истину како каже Деда Бога!

О системском уништавању хришћана уопште, могли смо прочитати у књизи ,,Тајна историја Аустријске владе и систематски прогон протестаната – зборник оригиналних докумената“ Алфред Мишељс, 1859., Лондон, Чепмен и Хол. Ту књигу је међу првима (можда и једини до сада) цитирао наш великан Милош С. Милојевић, а ја сам се потрудио да исту пронађем приликом изучавања извора Милојевићевих ,,Одломака историје Срба’’, а све у циљу истраживања на тему ,,Теологија Дечанских хрисовуља и језик као историјско право’’ за зборник ,,Допринос Милоша Милојевића историјској науци’’ из 2019. на којем сам радио са супругом.

Та књига (Тајна историја Аустријске владе) нас између осталог може подучити од кога су усташе научиле свој ,,занат“:

,,Да би се држава разбојничка и варварска зајазила благом и туђим с крвавим знојем стеченим имањем: хватала је децу и ову мучила пред очима родитељским, супруге пред супругама, родитеље пред децом, драго пред милим, мило пред драгим ит.д. Децу православну и несретних протестанта секли су на две половине живу и једну давали оцу, а друго матери са речима: ,,Ево вам их сада у два вида“ т.ј. у виду леба (у причешћу) и у виду вина.“

Милош С. Милојевић,
Oдломци Историје Срба,
Државна штампарија,
Београд, 1872., стр. 230 – 231.

Ево посластице за истраживаче, оригинал Алфреда Мишељса:

,,… galloped up to the altar, seized the cup full of consecrated wine, and poured the liquid down his horse’s throat, shouting: “My horse is as good as you : like you, he is a Utraquist.”1 After these insolentwords he fell, sword in hand, on the faithful, wounded a large number, killed several, and dragged others out of the church as prisoners of war. When threats, blows, spoliation, and torture were not sufficient to convert the heterodox, they were assailed in the noblest and deepest of human feelings: their children were torn from them, and martyred in their sight, in order to tame their resistance and overcome their courage. Parents could not behold their boys and girls mutilated without yielding, and then a priest dictated to them the form of abjuration. Two officers on one of these ferocious Expeditions seized a naked child, and, each holding it by a foot, cut it in two with their sabres: then they offered the father and mother the bleeding halves. “Here you have both sorts,” they said, with a jovial air, as if quite delighted with their jest.

Alfred Michiels, Secret history od the Austrian government
And of its systematic persecutions of protestants,
Compiled from Official Documents,
Chapman and Hall, 193, Piccadilly,
Лондон, 1859. стр. 38-39.

Модерна времена доносе нове и ,,лакше’’ методе за уништење белог човека. Ту су права мањина, црнаца итд. Све то већ знате. Исто тако знате да је музика одиграла највећу улогу у 20. веку. Јер, поред музике слободно шетају алкохол и наравно дрога.

Тај проблем се може сагледати на пуно начина, али најбоље се може сликовито приказати на примеру хипи културе у Америци.

Добар пример је коцерт Џимија Хендрикса на Хавајима из 1970. године, на којем присуствује релативно мала група слушалаца и гледалаца. Поред Вудстока, када је циа фби ај делила ЛСД разулареној маси, а све у сврху ,,научног испитивања“ – читај испирања мозга.

Анализирајући снимак концерта, а можда посебно овог дела – The Jimi Hendrix Experience – Voodoo Child (Slight Return) (Live In Maui, 1970.) можемо приметити важну ствар, а то је да доминира једна група људи. То су 90% људи беле расе, већином плаве косе. Веза до снимка https://www.youtube.com/watch?v=qFfnlYbFEiE

Не треба сметнути с ума и мислити да то није управо ово што ја и говорим, а то је истребљење беле расе испирањем мозга либералним срањем, слободном љубављу итд.

И сам Џими Хендрикс је изјавио за магазин лајф:

,,Можете хипнотисати људе музиком и када их доведете до најслабије тачке, можете приповедати њиховој подсвести шта год желите’’.

Магазин LIFE, 3. октобар, 1969., страна 74.

На снимку можемо видети пуно беле деце. Сва су измрцварена, вероватно исто дрогирана као и њихови родитељи, сексуално злостављана и тучена. У једном тренутку можете видети дете са руком у гипсу. Да ли вам израз лица плавокосог детета говори да ужива у музици? Троструких подочњака са сузама у очима.

,,Већина данашње популарне рок музике је изграђена око обрасца тешког баса који је гласнији од мелодије. Ове гласне вибрације ниске фреквенције и ритам већине рок музике утичу на хипофизу. Хипофиза производи хормоне који контролишу сексуалне реакције мушкараца и жена. Уз непрекидан ритам рок музике долази до радикалне неравнотеже у мозгу. Последица је ефекат преоптерећења хормона који могу изазвати да моралне инхибиције буду или одбачене или избрисане у потпуности.’’

Salem Kirban, „Rock Music Is Big Business,“ цитиран у: Satan’s Music
Exposed, Lowell Hart, (Huntington Valley, Pa.: 1981), стр. 45.

,,Важно је напоменути да се текстови многих рок песама не могу јасно разумети свесно. Сада се сетите да ваша подсвест чује све. Понављање поруке је ментално програмирање. Истраживања указују да поновљена саслушања, била тражена или не, дају прихватање и чак свиђања.

Paul Haack, „Is Big Brother Watching?“ Music Educators Journal, 1982, стр. 26.

Када не чујете јасно поруку, не можете да направите свестан избор да ли је прихватити или не. Када не можете направити тај избор или када вам се тај избор одузме, порука је програмирана директно у вашу подсвест, а да ви и то не знате, притом се десило заобилажење анализе и избора у прихватању садржаја поруке.

Временом ће се појавити ефекти оваквог програмирања. Ови ефекти могу бити физички, психички и емоционални. Већина људи не обраћа свесну пажњу на ствари које на њих утичу подсвесно јер не знају шта да траже. Међутим, када се некоме укаже на то, он ствари препозна и разуме.’’

Steven Jacobson, Mind Control in the United States,
Critique Pub; 1st edition, 1985.

На снимку поменутог концерта можете видети више људи који носе потпуно исте наочаре за сунце. То су такозвани контролори о којима сте нешто и чули до сада. Дакле, има неколико типова контролора. Онај белац који стоји с прекрштеним рукама, носи класичне панталоне и кошуљу је тзв. ,,надзорник“ – он пише извештај. Други, који седи у маси, се назива шпијун, о њима знате све. Трећи, црнац који очито нема здравствених проблема или проблема са дрогом, весело позива масу да му се прикључи у трансу, његов назив је агент – провокатор и он је можда најбитнији елемент у контроли масе, односно ума.

Морамо пре свега разумти шта је то суштина да би смо разумели принципе психолошког утицаја на људе. А шта је то суштина? Суштина је истински смисао нечега. То је срце ораха које без обзира на то колико је његова опна слојевита и скрива само језгро, увек је иста, орах је орах. Без обзира да ли има и зелену кору или само ону тврду, без разлике да ли је цела, поломљена, орах остаје орах – то је суштина.

Да би могли да разумемо суштину зла морамо поново написати ону једначину ИСТИНА + ПРЕТПОСТАВКА = ЛАЖ, тј. ИСТИНА + ИСТИНА = ИСТИНА. То важи увек и у сваком случају као и у овом:

ДОБРО + НЕ ТАКО ДОБРО = ЗЛО

ДОБРО + ЛОШЕ = ЗЛО

ДОБРО + ДОБРО = ДОБРО

И највећа добра ствар која садржи и најмању честицу лошег, не може бити ДОБРА. Јер црно и бело не могу се помешати. Суштина сваке мисли своди се на добро, а као што смо већ рекли, свака мисао је молитва. Зато морамо размишљати правилно.

Како мислити? Морамо мислити пре свега чисте душе и чисте свести. Само у том случају страни упливи имају најмање простора да делују. Тако испада да морате мислити само када сте на то спремни, а не све време! Јер тама не може обитавати у светлости! Али… Тама може бити у вама спакована као у кутији и тако чекати онда кад будете најслабији. Само добро увежбана душа може открити такву кутију и одмах је згазити свом расположивом силом! Ако се не открије, та кутија може да прелије зло на још једну кутију, или се премести из мање у већу и тако чекати окидач као ,,спавач’’ да би дејствовала.

Када следећег пута гледате онакве снимке, требате их гледати са предзнањем, а музику слушати свесно, јер када знате да се утицај врши, или да се врши утицај посредством неке силе, та сила на вас не може да делује јер постоји свест о њеном негативном деловању.

,,Прва СРБ доктрина, Принципи контроле ума у србским земљама“,
О Богојављењу, на Крстовдан,
У Требињу 7529.
Немања Николић

1 A name given to the Hussites from the Latin word “utraque,” because they communicated in both forms.’’